Mi az a műfű?

A Műfű egy technológiai csoda

A műfű egy technológiai megoldás, amely használható a természetes fű helyett vagy éppen mellett is. Rengeteg olyan előnye van, ami miatt egyre többen választják. Mivel a műfű hátterében különleges megoldások és speciális anyagok állnak, a piacon óriási minőségbeli különbségek lehetnek. A továbbiakban az általánosan használt, magas minőségű, holland gyártmányú műfüvekről lesz szó. Maradjunk annyiban, hogy a gyenge szerkezetű, olcsó kategóriás műfüvektől inkább tartózkodjunk, mert több probléma lehet velük, mint amennyit megoldani szeretnénk…

A Műfű előnyei

A műfűnek sokkal több előnye van, mint hátránya, ezért nézzük meg előbb azokat, amiért érdemes fontolóra venni a műfű lerakást adott területen. Sok olyan tulajdonsága is van, amire akár nem is gondoltál vagy éppen pont az ellenkezőjét hitted, ezért érdemes ezt a részt nem átugorni. Több, mint 10 éves tapasztalatunkat felhasználva a műfűvel kapcsolatos gyakori kérdéseket is próbáljuk megválaszolni…

1) Nincs több öntözés

Legfontosabb előnynek talán a fű locsolásának megszűnését látjuk. Nem kell több slag, öntözőrendszer, idő és pénz azért, hogy állandó harcot vívjunk az egészséges gyepért (amit nem kevés esetben még a legodaadóbbak is elveszítenek). Nem kell drága kutat sem fúrni az öntözés miatt. Ha Te is küzdesz a fent említett problémákkal, akkor egyértelműnek tűnik a választás, de nézzük tovább…

2) Nincs több fűnyírás

Gondoltál már arra, hogy mennyi mást tudnál csinálni a heti, több órás fűnyírás helyett? Nem zavarnád többé a szomszédokat a zajjal, nem kellene fűnyírót tárolni az amúgy is zsúfolt garázsban. Nem hiába soroljuk a második helyen a műfű előnyöknél: azonnali idő, hely, zaj és pénz megtakarítás. A zöld hulladékról nem is beszélve. A műfűvel nincsenek ilyen gondok.

Rezsicsökkentés, idő- és pénzmegtakarítás egy csapásra

3) Állatbarát

Egy műfüves kertbe nyugodtan kiengedheted akár a nagytestű kutyádat is, mert a játékon és a hempergésen kívül nem fog tudni mit csinálni. Nem fog hatalmas gödröket ásni és nem fog füvet enni sem. A műfű megbirkózik a legpusztítóbb kedvencekkel is, de ha valamilyen oknál fogva mégis javítani kellene, akkor ezt könnyedén meg lehet tenni.

4) Antiallergén

Ha allergiás van a családban, akkor a műfű egy újabb enyhítés lehet számára, hiszen nem tartalmaz allergén anyagot és nem lesz közte virágpor, vagy olyan fűféle, ami esetleg allergiás reakciót válthatna ki. Egyre többen választják a műfüvet ezt a szempontot előtérbe helyezve.

5) Élethű érzés és látvány

A műfű generációja már évtizedekig vezethető vissza. A gyártók mindig is szem előtt tartották, hogy minél jobban hasonlítson a valódi fűre és annál sokkal jobb tulajdonságokkal is felvértezzék. A manapság kapható, prémium kategóriás műfüvek már selymes anyagból készülnek, nem veszítenek színükből, memóriaszálaknak köszönhetően, nem lapulnak le. Látványban és érzésben is megtéveszthetik a látogatókat.

6) Hosszú élettartam

Egyszer lerakni és élvezni örökké. Minden bizonnyal ezzel a szlogennel kezdődhetett a műfű története, hiszen nagyjából erről van szó. Persze semmi nem tart örökké, de tartósságának és elnyűhetetlenségének köszönhetően a mai műfüvek élettartama már elérheti a 10-15 évet is. Természetesen tovább is használható, illetve felfrissíthető vagy akár a teljes műfű szőnyeget is ki lehet cserélni.

7) Környezetbarát

Mitől lehet egy „mű” dolog környezetbarát? Talán a rengeteg megspórolt ivóvíztől, a vegyszermentes füvesítéstől vagy az áram és benzinmentes gondozástól. Főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a műfű olyan anyagból készül, ami 100%-ban újrahasznosítható. Manapság egyre fontosabb szempont a takarékosság, szóval egyáltalán nem elhanyagolható tulajdonság.

8) Nincs több vakondtúrás

Megszálltak a kis cuki szomszédok és minden napra jut egy kis akna a kedvenc gyeped közepén? Műfűvel nem lesznek vakond-gondok. A műfű alá kavicsos rétegrendet szokás kidolgozni, így a kis barátaink nem fogják szeretni és messzire elkerülik a kertünket. Egy bosszantó problémával kevesebb.

9) Rovarmentes

A műfű egyáltalán nem vonzó lakhelye a különféle rovaroknak, bogaraknak. Nem kell tartani attól, hogy darázzsal vagy hangyabollyal találkozol. Nem telepednek meg a kártevők sem, például meztelen csigák. Ha a műfűbe lépsz, akkor csak a puha, selymes érzés marad.

10) UV és tűzálló

Az állandó erős napsütés sem sárgítja meg a műfű szálakat, az anyaga erősen UV álló. A véletlen tűzesetek sem valószínűek, hiszen a műfű anyaga teljes mértékben tűzálló. Sem egy eldobott cigaretta csikk sem pedig egy parázs nem fog nagyobb galibát okozni. Akár tábortüzek mellett is biztonsággal telepíthető.

11) Elvezeti a vizet

Technológiájának köszönhetően kitűnő légáteresztő, így gyorsan szárad akár az általános rétegrenden vagy betonon helyezzük el. Ezért nem fog dohosodni vagy penészedni sem.

12) 10 év garancia

Magára a műfű szőnyegre a gyártó hivatalos garanciát vállal, ami bármilyen gyártási hibára érvényesíthető. A műfű lerakásra pedig minden cég más-más ajánlatban részesíti az ügyfeleit. A Műfűmesternél a munkákra 10 év kivitelezési garanciát vállalunk.

13) Nem forrósodik

A modern műfüvek kialakításának köszönhető, hogy a legnagyobb nyári melegben sem forrósodik fel, így mindig kellemes érzés mezítláb is járkálni benne. Ha pedig egy kis hűvösre vágyunk, bátran frissítsük fel egy kis vízzel, hiszen előbb már említettük, hogy remek a vízelvezetési tulajdonsága.

14) Gyermekbarát, káros anyag mentes

Teljesen vegyszermentes, puha és selymes, ugyanakkor tönkretehetetlen és nem kell azon izgulni, hogy a gyerekek bármilyen játékkal tönkretehetik a friss gyepet. A gyerekek is élvezni fogják.

15) Rengeteg helyre telepíthető

Amikor műfű telepítésről beszélünk, akkor általában a kertünkre gondolunk, de rengeteg felhasználási területe van már: óvodák, iskolák, sportpályák, közterületek, játszóterek, nyaralók, üzletek is alkalmazzák, de tehetjük a teraszunkra vagy erkélyünkre is, egy kis zöldet csempészve a lakásunk megjelenésébe.

A Műfű hátrányai

Nem lenne teljes a felsorolás, ha nem tüntetjük fel a műfű hátrányait:

1) A műfű nem igazi fű

Valószínűleg erre már Te is rájöttél, de meg kell említeni, hogy a műfű nem volt és nem is lesz valódi fű. Lehetséges azonban, hogy a következő évtizedekben egyre nagyobb teret hódít meg és a technológia olyan iramban fejlődik, hogy végeredményben megállapíthatatlan lesz a műfű valódisága. Milyen lehet majd az okos fű, aminek a színét, méretét, állapotát lehet majd appon keresztül irányítani? Vagy éppen a napkollektoros műfű? Vannak ötleteink…

2) Szakértelmet igényel

A műfű lerakásához megfelelő szakértelemre van szükség. Persze vannak, akik szeretnek mindent önállóan megoldani és megcsinálják a rétegezést, a szegélykövezést, a döngölést, a műfű lerakást, a műfű vágást, a formák kidolgozását, az illesztéseket, ragasztásokat és az utómunkát, de sosem lesz olyan, mintha egy évtizedes tapasztalattal rendelkező szakember csinálta volna.

A hozzávalókat szolgáltatás nélkül is be lehet szerezni, például a Zöldműfű webáruházban. A megfelelő telepítés után viszont nem lesz vele további teendőd.

3) Az ára?

Viszonylag nagyobb befektetéssel kell számolnunk, mint ha csak elszórnánk a fűmagot, de az árát inkább az előnyök közé kellene sorolni, hiszen rendkívül hamar visszahozza az említett energia, víz és egyéb megspórolt erőforrások miatt. Bővebben az árakról lentebb még olvashatsz.

Hova lehet műfüvet tenni?

Ha műfűről beszélünk, akkor általában a kertünket szeretnénk szebbé tenni, de számos helyen alkalmazhatjuk típustól függően. Tehetjük erkélyre, teraszra, akár betonra is. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend óvodákban, játszótéren, a vendéglátóiparban, hotelekben, nyaralókban illetve közterületeken is. Az egyik leggyakoribb területe a modern sportpályák, ahol speciálisan sportolásra tervezett műfüvet gyártanak. A felhasználási lehetőségek száma bővül, akár falra is tehetjük, hogy szebbé varázsolja környezetünket.

Most kérj INGYENES ajánlatot műfű lerakásra / telepítésre! Ha magad szeretnéd végezni a kivitelezést, műfű szőnyeggel is állunk rendelkezésedre, akár INGYENES MŰFŰ MINTÁVAL!

Ajánlatkérés

Mennyibe kerül?

Műfű árak

Első körben azt lehet megmondani, hogy mennyibe kerül a műfű négyzetméter ára. Nyilvánvalóan még ez is típusonként változó, tehát 2.000 forinttól 20.000 forintig lehet válogatni, de érdemes előbb szakértővel egyeztetni, hogy hova szeretnénk műfüvet telepíteni.

Persze nem elég magát a műfű szőnyeget megrendelni, megvásárolni, szükséges további kiegészítő, ragasztó, gumigranulátum, sóder, szegélykő, stb.

Második körben el kell dönteni, hogy magunk akarjuk elvégezni a műfű lerakását vagy igénybe vesszük a Műfűmester segítségét. Utóbbi esetben ingyenes árajánlattal tudunk szolgálni, amiben feltüntetjük a teljes munkafolyamatot és a szükséges eszközöket. A legfőbb tényező a terület nagysága, de számít a földmunka mennyisége és a szegélykövezés is.

Mivel nincs két egyforma terület, így nem lehet egységes árat mondani. Bővebb információért nézd meg a MŰFŰ ÁRAK cikkünket…

Műfű munkák a Műfűmestertől

Ha csatlakoznál a modern műfű tulajdonosok táborához és a műfű lerakás mellett döntesz, akkor természetesen állunk rendelkezésedre. Az oldal alján közvetlenül kérhetsz árajánlatot, de ha még mindig bizonytalan vagy, akkor tekintsd meg néhány munkánkat!

Ingyenes ajánlatkérés

(kötelezettség nélkül)

Árajánlathoz töltsd ki az alábbi űrlapot!

Ezeket az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételre használjuk. Nem küldünk SPAM-et és nem iratkozol fel semmilyen hírlevélre. 

Az űrlap elküldése után kapsz egy visszaigazoló levelet a postafiókodba.

Legkésőbb 1 munkanapon belül szakértőink felveszik Veled a kapcsolatot és lehetőséged van pontosítani a paramétereken, hogy a lehető legjobb ajánlatot tudjuk Neked kiszámítani.

Természetesen az űrlap mellett telefonon vagy közvetlen levélben is érdeklődhetsz:

Műfűmester logó